X
تبلیغات
رایتل

ایستگاه اتوبوس (2)

دوشنبه 3 بهمن‌ماه سال 1390 ساعت 12:50 ب.ظ


The rippled timber core of this reindeer observation pavilion by architects  mirrors the curves of the surrounding Dovre Mountains in Norway.

Norwegian Wild Reindeer Centre Pavilion by Snøhetta


Named the Norwegian Wild Reindeer Centre Pavilion, the building is used as an education 

Norwegian Wild Reindeer Centre Pavilion by Snøhetta

A rectangular steel frame contains the pavilion and a glazed wall lines the observation area.

Norwegian Wild Reindeer Centre Pavilion by Snøhetta

Norwegian ship-builders constructed the curved timber centre from pine beams, which were milled using digital models and then pegged together.

Norwegian Wild Reindeer Centre Pavilion by Snøhetta

Visitors to the pavilion can sit on the wooden form, where they are warmed by a suspended furnace.

Norwegian Wild Reindeer Centre Pavilion by Snøhetta

Earlier this year Snøhetta also revealed the


Norwegian Wild Reindeer Centre Pavilion by Snøhetta

Background

Dovrefjell is a mountain range that forms a barrier between the northern and southern parts of Norway. It is home to Europe’s last wild reindeer herds and is the natural habitat for many rare plants and animals. A long history filled with travellers, hunting traditions, mining, and military activities has left its mark on this land. In addition to the natural and cultural landscape, the Dovre mountains also holds significant importance in the Norwegian consciousness. National legends, myths, poetry (Ibsen) and music (Grieg) celebrate the mystic and eternal qualities of this powerful place. The founding fathers of the Norwegian constitution are ”agreed and faithful, until the fall of Dovre!”

Norwegian Wild Reindeer Centre Pavilion by Snøhetta

Architectural idea

This unique natural, cultural and mythical landscape has formed the basis of the architectural idea. The building design is based on a rigid outer shell and an organic inner core. The south facing exterior wall and the interior create a protected and warm gathering place, while still preserving the visitor’s view of the spectacular panorama.

Considerable emphasis is put on the quality and durability of the materials to withstand the harsh climate. The rectangular frame is made in raw steel resembling the iron found in the local bedrock. The simple form and use of natural materials reference local building traditions. However, advanced technologies have been utilized both in the design and the fabrication process. Using digital 3D-models to drive the milling machines, Norwegian shipbuilders in Hardangerfjord created the organic shape from 10 inch square pine timber beams. The wood was then assembled in a traditional way using only wood pegs as fasteners. The exterior wall has been treated with pine tar while the interior wood has been oiled.

The pavilion is a robust yet nuanced building that gives visitors an opportunity to reflect and contemplate this vast and rich landscape.

Norwegian Wild Reindeer Centre Pavilion by Snøhetta


Visitors to the pavilion can sit on the wooden form, where they are warmed by a suspended furnace.Norwegian Wild Reindeer Centre Pavilion by Snøhetta

نظرات (0)
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.